top of page

Onderzoek naar constructief textiel

Vanuit mijn stage heb geleerd over verschillende soorten bindingen en weefsels. Dit had voor mij een grote interesse en daarmee was ik benieuwd of je ook niet op grotere schaal textiel constructief kon maken.

 

Om te bewijzen dat textiel meer kan betekenen dan alleen een aankleding in het interieur, ben ik een onderzoek gestart om textiel constructief te maken. Want naar mijn zeggen kan textiel dus meer betekenen dan alleen aankleding, het kan ook onderdeel van worden. 

Doordat textiel allerlei positieve effecten heeft op deze groeiende digitale wereld. Waarin angst en eenzaamheid steeds groter worden en waarin mensen moeten vluchten om een goed leven te hebben. Zouden we dit ook in onze ontwerper moeten verwerken. 

Het ontwerp is in zo verre gekomen dat je textiel op spanning kan zetten door strakker te breien of te weven, zoals ook in de proefjes hier onder is te zien. Zo gezegd kun je daarmee een ander materiaal op spanning zetten waarmee je een vorm van textiel kan creëren. Dus door textiel te accepteren in een samenwerking kan architectuur ook verder komen. In plaats van het te zien als iets minderwaardigs wat vaak achteraf nog mag komen. 

bottom of page